fbpx

Programmeur/insteller

Solliciteer nu

Programmeur/insteller

Beschik jij over de nodige portie leergierigheid en enthousiasme en heb je affiniteit met techniek? Lijkt het je leuk om een belangrijke rol te spelen in onze productie van veren, metalen transportbanden en industriële draadproducten? Dan gaat jouw hart ongetwijfeld sneller kloppen van de rol als Programmeur in onze internationaal georiënteerde bedrijven.

Full-time · De Spiraal/Tribelt

Over de rol

Van het lichtknopje in de keuken tot de autodeur: voordat jij vanochtend aankwam in de fabriek, had je al tientallen veren gebruikt. Niemand kan zonder. Maar de veren en andere producten bij De Spiraal en Tribelt zijn wel nét een beetje anders, net zoals de machines die jij programmeert. Dat maakt het werk hier zo uniek. Vlak na het instellen van de machine voor de eerste order deze maandagochtend, kom je een spoedopdracht tegen. De klant heeft het product zo snel mogelijk nodig. Voor jou geen probleem, eerder een mooie uitdaging. Je werpt nog een blik op de bon en de rest van de orders op de planning. Qua diameter zou het perfect tussen twee orders passen... Je legt het voor bij de productiechef, die tevreden knikt. Nu alleen nog langs het magazijn om te controleren of de nieuwe bossen draad zijn binnengekomen. Gelukkig!

Op het moment dat jij hier binnenkwam, werd al snel duidelijk dat je écht iets nieuws ging leren. De klant vraagt, jij draait. Of beter gezegd: jij zorgt er als Programmeur voor dat de machines vlotjes blijven draaien. En ook niet onbelangrijk: altijd zo efficiënt mogelijk.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Als Programmeur ben je, net als alle andere collega’s, een belangrijke schakel binnen het productieproces.
 • Het is jouw hoofdtaak om technische tekeningen naar een machineprogramma te vertalen. Dit leer je in de praktijk en in ons interne opleidingstraject.
 • Jij denkt mee over hoe het nog beter kan. Als het voor het productieproces gunstig is dat een collega een product op ‘jouw’ machine maakt, moet je soms even schakelen.
 • Jij bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het product. Hiervoor houd je nauw contact met verschillende afdelingen, zoals Engineering en Inkoop.
 • Tijdens het instellen houd je ook rekening met de planning van de rest van de dag. Soms moet je op de zaken vooruitlopen.
 • Dagelijks adviseer jij de verkoopafdeling over de technische mogelijkheden op jouw machinegroep.

Waar ga je werken? 

Wie heb je voor je? De Spiraal en Tribelt, aangenaam. Tribelt ontwikkelt en produceert een uiteenlopende range aan metalen transportbanden. En dat allemaal in onze eigen fabriek in Haaksbergen. Bij zusteronderneming De Spiraal, eveneens gevestigd op onze productielocatie in Haaksbergen, zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van technische veren en industriële draadproducten. Door deze ijzersterke combinatie hebben we alles binnen handbereik en kunnen snelle doorlooptijden worden gegarandeerd.

De uiteenlopende wensen van onze klanten zijn nooit te gek. Met ons moderne, uitgebreide en geavanceerde machinepark hebben we voor nagenoeg elke opdracht de juiste productiemiddelen in huis. Met meer dan 70 jaar ervaring denken we vanaf het begin tot eind met je mee. De klant vraagt, wij draaien!

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kan je bij ons vinden?

Bij de Spiraal en Tribelt investeren wij in onze klanten en medewerkers. Hierdoor bieden wij de klant de beste kwaliteit en zorgen wij ervoor dat jij als collega het uiterste uit jezelf kunt halen. Met beide

zusterbedrijven onder één dak is er altijd wel een uitdaging te vinden en kun jij je eindeloos ontwikkelen tot het hoogst haalbare. Verveling? Dat kennen we bij de Spiraal en Tribelt niet! We zijn hier altijd op zoek naar de nieuwste productietechnieken en –methoden en richten onze bestaande processen zo efficiënt en flexibel mogelijk in. Hierdoor leveren wij altijd producten van kwaliteit én kunnen wij levertijden minimaliseren.

Als Programmeur ga je aan de slag in een divers bedrijf. Het bedrijf telt in totaal 11 afdelingen, waarvan 9 productie-afdelingen. Je hebt een onmisbare rol, want jij zorgt er samen met je collega’s voor dat het productieproces zo efficiënt mogelijk verloopt. Wij zorgen ervoor dat jij de juiste plek op de afdeling krijgt toegewezen. Daarom kijken we naar jouw kennis en ervaring en zorgen we ervoor dat jij gaat werken met de machine(groep) die het beste bij jou aansluit. Heb je toch hulp nodig? Dan weten we elkaar, vanwege de open cultuur en platte organisatiestructuur, gemakkelijk te vinden. Je werkt voornamelijk samen met de meewerkend voorman en de productieleiding en schakelt veel met engineering en inkoop/verkoop.

Wat vragen we van jou?

 • Heb jij (bewezen) affiniteit met techniek en/of twee rechterhanden?
 • Neem jij de nodige portie leergierigheid mee?
 • Staan kwaliteit en efficiëntie bij jou voorop?
En zie jij jezelf werkzaam in de omschreven functie? Reageer dan direct!

Wat krijg je van ons

 • Een mooie, uitdagende baan bij een internationaal georiënteerd bedrijf.

 • Marktconform salaris, afgestemd op jouw kennis en ervaring.
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen.
 • Reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer.
 • Mogelijkheden voor zowel dagdiensten als tweeploegendiensten.
 • Afwisselende werkdagen met een gevarieerd team in een zeer modern en uniek machinepark.
 • Goede ondersteuning van een grote groep fijne, ervaren collega’s en d.m.v. een buddysysteem.
 • De ruimte om een groot deel van je functie zelf in te richten en jezelf te ontwikkelen. We hebben een intern opleidingstraject en bieden je eindeloze doorgroeimogelijkheden binnen Tribelt én de Spiraal.

Collega Bram vertelt

“Hoi mijn naam is Bram. Als jij onze nieuwe collega wordt, dan worden wij directe collega’s. Ik ben 25 jaar geleden begonnen als productiemedewerker bij de Spiraal. In de beginperiode werd ik onder de hoede genomen door vakvolwassen collega’s. Ondertussen heb ik mij volledig kunnen ontwikkelen als technisch specialist en ben ik zelf een buddy geworden in de opleiding van nieuw personeel. Ik vind het heel mooi dat ik hier nog steeds de tijd krijg om me verder te ontwikkelen en voel de ruimte om eigen initiatieven in te brengen. Het is fantastisch om onze organisatie en collega’s te zien groeien en bloeien en ik vind het super gaaf dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.”

Solliciteer

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze baan voordat een ander ermee vandoor gaat.

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Martijn Vos,

Vragen ?

Neem contact op met Martijn Vos voor meer informatie.


T: 074 291 4508

solliciteren@despiraal.nl